4-6 portioner
Ingredienser:
Köttfärssåsen:
9 lasagneplattor
400 g köttfärs
400 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 grönsaks- eller köttbuljongstärning
1 tsk basilika
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
rivna morötter om du önskar!
Ostsåsen:
4 msk mjöl
7 dl mjölk
2 dl riven ost (ca 70 g)
salt
Gör såhär:
Ostsåsen: Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull som det inte bränner fast i.
Tillsätt resten av mjölken och låt koka i ca 3 minuter. Tillsätt sen osten under omrörning.
Lasagne: Häll hälften av ostsåsen i botten på en ugnsform (helst rektangulär). Lägg 3 lasagneplattor, bred ut hälften av köttfärssåsen. Lägg 3 plattor till och bred ut resten av köttfärssåsen. Lägg på de 3 sista plattorna och häll över resten av ostsåsen och strö sen över den rivna osten.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter, tills plattorna blir mjuka. Kolla upp lasagneplattornas tillagningstid, är den längre än 20 minuter kan det vara bra om du förkokar dem så du inte får en hård lasagne.
söndag 11 oktober 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar