fredag 25 september 2009

Fetaostkyckling med klyftpotatis


Ingredienser:

1 pkt Apetina feta 10 %
5 dl Creme Fraiche
2 st kycklingfiléer

Grillkrydda
Paprikapulver
Vitlökssalt
Vitlökspulver

Gör såhär:

Strimla och stek 2 kycklingfiléer.
Smula ner fetaosten i en bunke, häll över creme fraiche och rör om.
Krydda med ovanstående kryddor i lagom mängd, börja med de ljusa kryddorna för att på ett ungefär se styrkan i smaken.
Lägg kycklingen i en smord ugnssäker form, häll över cremefraicheröran.
Ställ in i mitten av ugnen i 200 grader i 45 minuter.
Du kan sätta in en plåt med klyftpotatis under gallret där kycklingen står så får du maten klar ungefär samtidigt.

Servera med klyftpotatis/ris/pasta och grönsallad!

Mina två barn älskar den här rätten och vi brukar äta den som lite extra god mat på helgen.
För er som försöker hålla igen på kilona, den här innehåller inte mycket onyttigheter alls!
Du kan alltid köpa de fettsnåla alternativen av ingredienser.
Själv köper jag viktväktarens creme fraiche.
Om du inte gillar kyckling så byt ut den mot fläskfilé! Låt smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar