fredag 25 september 2009

Tomatsoppa a la Hoffman

4 portioner Tid ca 20 minuter

Ingredienser:

1/2 liter vatten
1 grönsaksbuljongstärning
5 dl passerade tomater
2 dl matlagningsgrädde
2 vitlöksklyftor
3,5 msk majzenaredning (ljus)

Kryddor:

Grovmalen svartpeppar
Persillade
Basilika

Gör såhär:

Koka upp vatten och lägg i en buljongtärning.
När det kokat upp häller du i de passerade tomaterna.
Vispa tills det stabiliserat sig lite, häll därefter i grädden.
Låt det koka upp under omrörning och dra ner plattan till låg värme.
Hacka vitlöken och häll i tillsammans med Persillade och grovmalen svartpeppar, rör om.
Rör i redningen och strö sen över Basilika efter eget smak och tycke.

Servera med nygräddade baguetter! Bon Apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar