Ingredienser:
500 gram fläskfilé
1/2 dl soya
8 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
Brun majzenaredning
Kryddor:
Grillkrydda
Svartpeppar
Gör såhär:
Skär fläskfilén i bitar, bryn dem sedan i stekpannan på medelvärme tills de är genomstekta. Krydda med grillkrydda och svartpeppar.
Blanda ihop soya och mjölk, pressa i vitlöken, häll blandningen över fläskfilén och låt stå och puttra så länge som möjligt. Ju längre puttringstid, desto mörare kött.
När köttet är klart, plocka ur bitarna ur skyn. Red skyn med majzenaredning och ha i så mycket som du själv tycker bli lagom. Servera såsen till köttet. Perfekt harmoni.
Servera med klyftpotatis och grönsallad. Härligt fredagslyx!
söndag 20 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar